مردم نشان دادند گفتمان اصلاح طلبی را می پذیرند؛ البته حرف من فقط اصلاح طلبان نیست، منظورم گفتمان است. در دل این گفتمان اعتدال و بهره گیری از همه نیروها در کشور نهفته است. گفتمان اصلاحات گفتمانی است که می کوشید سیاست را اخلاقی کند و نه اینکه دین و اخلاق را سیاسی کند و سیاست را نظرگاه تنگ گروههای خاصی بداند. این گفتمان از نظر اصلاحات درست نیست و بر اساس نظر اصلاحات سیاست باید در خدمت اخلاق و دین باشد. از جمله مسائلی که در جریان انتخابات مشخص شد، وجهه اخلاقی اصلاحات بود. یعنی کاری که آقای عارف کرد و الحمدلله بهره اش را هم برد و در افکار عمومی بروز وظهور بیشتری یافت، از نمونه های آن بود.
خاتمی در ادامه با یادآوری اینکه در سال 87 که بحث انتخابات بود، به رغم بی میلی وارد شدم گفت: در آن سال با ورود مهندس موسوی بلافاصله و بدون هیچ تردیدی اعلام کردم که کنار میروم، زیرا ما به فکر موفقیت گفتمان اصلاحات و حفظ منافع مملکت هستیم و می خواهیم اوضاع کشور بهبود یابد. بنابراین چرا به دنبال قدرت بیاییم و گروهها را از هم بپاشانیم؟ من خدا را شکر می کنم و از این وضع ناراضی نیستیم. من فکر می کنم در این دوره انتخابات از طریق اصلاح طلبان و آقای عارف به وضع بهتری رسیدیم. من فکر می کنم در دینی شدن سیاست -با دیدگاههای باز- می توانیم بحث های زیادی کنیم و خواهیم کرد و به موفقیت های بزرگی در این زمینه رسیدیم.
وی ادامه داد: در این انتخابات معلوم شد که مردم چه میخواهند. این کار با آرام ترین راه انجام شد؛ ما آرام ترین انتخابات را داشتیم؛ در عین نگرانی ها و دلهره ها مردم نشان دادند که رشید هستند و راه خودشان را میخواهند و نشان دادند نظام را میخواهند، نه تغییر نظام را.
علی مطهری:
1? بسیاری از منتقدان که پس از حوادث سال 88 به نوعی با نظام قهر کرده اند به دامان نظام باز می گردند و آشتی ملی و وحدت ملی تحقق می یابد و خاطره تلخ سال 88 از ذهنها زدوده می شود.
2? سیاست خارجی کشور تحول پیدا می کند چه در ارتباط با کشورهای غربی و چه کشورهای اسلامی و همسایه خصوصا کشورهای عربی، و این امر در بهبود وضع اقتصاد کشور موثر خواهد بود.
3? با توجه به آزاد شدن ظرفیت مدیریت اقتصادی کشور از نظر استفاده از متخصصان، امید به مهار تورم و ثبات نرخ ارز و نیل به رشد اقتصادی مطلوب برنامه پنجم توسعه افزایش می یابد.
4? با توجه به مشی اعتدالی ایشان، از همه نیروهای صالح از هر گروه و جناحی در اداره کشور استفاده خواهد شد و تنش های سیاسی به حداقل خود خواهد رسید.
به سلامتی پدری که لباس خاکی و کثیف میپوشه میره کارگری برای سیر کردن شکم بچه اش اما بچه ش خجالت میکشه به دوستاش بگه این پدرمه ! *******************
یکی هست که جونش بره نمیذاره بهت سخت بگذره … اونم اسمش پدره ! ********************
وقتی پشت سر پدرت از پله ها میای پایین و میبینی چقدر آهسته میره ، میفهمی پیر شده ! وقتی داره صورتش رو اصلاح میکنه و دستش میلرزه ، میفهمی پیر شده ! وقتی بعد غذا یه مشت دارو میخوره ، میفهمی چقدر درد داره اما هیچی نمیگه … و وقتی میفهمی نصف موهای سفیدش به خاطر غصه های تو هستش ، دلت میخواد بمیری ! ************************ راحت نوشتیم بابا نان داد ؛ بی آنکه بدانیم بابا چه سخت برای نان همه جوانیش را داد ! ************************
سفیدی رویم را در ازای سپیدی مویت نمی خواستم پدرم … اما تو … *********************** به سلامتی پدری که نمی توانم را در چشمانش زیاد دیدیم ولی از زبانش هرگز نشنیدم … *********************** به سلامتیه پدرم که هربار عصبانیش میکنم میگه این دفعه ، آخرین باریه که می بخشمت ! ********************** سلامتی اون پدری که شادیشو با زن و بچش تقسیم میکنه اما غصه شو با سیگار و دود سیگارش . . . **********************
بارها میشد که کنارم باشد و دلم با او نباشد اما … پدر هر جا که باشد ، دور و نزدیک ، شک ندارم که دلش هر لحظه با من است … ********************* همیشه مادر را به مداد تشبیه میکردم که با هر بار تراشیده شدن کوچک و کوچک تر میشود … ولی پدر یک خودکار شکیل و زیباست که در ظاهر ابهتش را همیشه حفظ میکند ، خم به ابرو نمیاورد و خیلی سخت تر از این حرفهاست ؛ فقط هیچکس نمیبیند و نمیداند که چقدر دیگر میتواند بنویسد … بیایید قدردان باشیم … ********************
خورشید هر روز دیرتر از پدرم بیدار می شود اما زودتر از او به خانه بر می گردد … به سلامتی هرچی پدره . . . منبع: سایت نیک صالحی
به گزارش ایسنا، متن کامل این نامه بدین شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
حضور محترم مقام معظم رهبری حضرت آیتالله العظمی آقای خامنهای مدظلهالعالی
با عرض سلام و ارادت کامل؛
همان روزی که تأئید امام بر رهبری حضرتعالی را از زبان ایشان شنیدم و همواره آن نظریه را در مواقع لازم بیان کردهام تأئید صلاحیت برادر آقای هاشمی را هم شنیدم زیرا امام بعد از نام جنابعالی نام ایشان را هم ذکر کردند. خوشبختانه و به حق حضرتعالی مورد رأی خبرگان قرار گرفتید، لذا لزومی نمیدیدم تا ذکری در این مورد از ایشان به میان آورم. اما متاسفانه امروز که میبینم شورای نگهبان دست به رد صلاحیت ایشان برای ریاست جمهوری زده است، خواهرانه تذکر میدهم که این کار هیچ معنایی جز فاصله انداختن بین دو یار امام و بیتوجهی به شوق و اقبالی که مردم کوچه و خیابان به نظام و انتخابات پیدا کرده است ندارد. من مدعی نیستم که آقای هاشمی امروزی همان فرد دیروزی است زیرا این تغییرات در تک تک مردم در گذر زمان رخ داده است «وَمَا أُبَرِّیءُ نَفْسِی إِنَّ النَّفْسَ لأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ» اما جدا شدن تدریجی شما از هم بزرگترین لطمهای است که به انقلاب و نظام وارد میشود چنانچه امام همیشه میفرمودند: این دو وقتی با هم باشند خوبند. خواهشمند است در این امر مهم دخالت فرمائید و نگذارید که یک حرکت همه تلاشها را خراب کند و نشان دهید که چرا امام میفرمود: «ولایت فقیه برای آن است که نگذارد هرکس هر کاری دلش میخواهد بکند و ولایت فقیه میخواهد جلوی دیکتاتوری را بگیرد». خواهش میکنم فلسفه وجودی ولایت مطلقه فقیه را یکبار دیگر عینیت ببخشید. اطمینان دارم که این درخواست زبان حال بسیاری از دلسوزان نظام است که نگران وضع ایران اسلامی هستند و دلشان برای شنیدن طنین وحدت و همدلی در این کشور میتپد.
ارادتمند 92/2/31