با عرض تسلیت به مناسبت سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع)
رنگ خدا
آدمى با ورود به دوران جوانى به دنبال «هویت» جدیدى مىگردد؛ آن احساس نسبتا پایدار از یگانگى خود، از این که: « من که هستم و باید باشم؟» که دستیابى به آن، به فرد امکان مىدهد که ارتباطات خود را با خویشتن، خدا، طبیعت و جامعه تنظیم دهد.
در این مرحله هویتیابى نقش «آگاهى و بینش» بسیار مؤثر و کارساز بوده، بر « رفتار و عمل» پیشى دارد، در این دوران، ممکن است سرگردانى در هویت سبب گردد که جوان نسبت به کیستى خود و نقش اجتماعى خود دچار تردید گردد و این شک ضمن برهم زدن هماهنگى و تعادل روانى، او را به «بحران هویت» بکشاند، بحرانى که جوان به پیرامون اهداف بلند مدت، انتخاب شغل، الگوهاى رفاقت، رفتار و تمایل جنسى، تشخیص مذهبى، ارزشهاى اخلافى و تعهد گروهى با تردید و شک خواهد نگریست.
در شکلدهى هویت، «معرفت دینى» نقش مهمى را ایفا مىکند و در واقع، دین مىتواند تکیه گاه جوان و رهایى دهنده او از این بحران باشد؛ البته «دانش»، «کار و تلاش» نیز در ساماندهىهویت او کارساز است.
بنابراین، جوان باید رنگ خدایى گیرد تا هویتش خدایى گردد،«دین» همان «رنگ خدا» است که همگان را بدان دعوت مىکنند: (صبغةالله و من احسن من الله صبغه) ؛ رنگ خدایى (بپذیرید!) و چه رنگى از رنگ خدا بهتر است؟ امام صادق علیه السلام درباره آیه فوق مىفرماید:
«مقصود از رنگ خدایى همان دین اسلام است.»
دین به انگیزه جوان در بنا و آراستن هویت او پاسخ مىدهد، چرا که آدمى داراى عطشى است که فقط با پیمودن راه خدا فرومىنشنید ؛ از این رو امام صادق علیه السلام، یادگیرى بایدها و نبایدها و اندیشههاى سبز دین را از ویژگی هاى دوران جوانى مىداند. و گاه نسبت به آن دسته از جوانانى که «علم دین» نمىدانند و در پى آن نمىروند، رنجیده خاطر مىگردد.
ادامه مطلب سیماى شیعه در نگاه امام صادق علیه السلام